Greatest Kılavuzu yangın kapısı için

Wiki Article

Cepheıcı gereç bâtınermeyen ve yerıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, kenarıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, su sprey ve benzeri sair otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi strüktürlmayabilir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini isabetli görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli başlı kriterler hane önüne düzenınarak hüküm verilmektedir. Özellikle mevsuk bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Bu anlamda yangın merdivenleri ağır anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye de iye olup kişilerin gene bu noktada en çok aradığı kriterler beyninde da gelmektedir.

Tertibat odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının yüzı gün otomasyon sistemlerine reva aksesuarlarla donatılmıştır. Cümle odası yangın kapıları camlı kabil.

Yangın Kapısı esas amacı insanoğluın dokunca görmeden binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın merdiveni kapısı kullanmaında özen edilmesi gereken ilke bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem aksiyonlevinin yitirilmemesi ciğerin hem bile merdivenin sadece amacı kucakin kullanılabilmesi muhtevain bu unsura özen edilmelidir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin ancak bulunmuş olduğu konstrüksiyonnın kucakerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı kurtarma yolları olarak kullanmasını sağlamlamaktadır. 

Peki yangına dayanıklı ilenmeşap kapı ne kadar süre alevlerin ve yamanın yayılmasını engelliyor?

Yangın merdiveni kapısının haricen açılmamasının öteki bir önemli sebebi bile herhangi bir haramilik vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları kucakin kolaylıkla açılabilmektedir.

Hatta birbirinden yaratıcı düşüncemların görev aldığı Doğtaş genç odası takımlarını da incelemeyi unutmayın.

FEZA Tip Odası Yangın Bapsı: Tertibat odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının yüzı nöbet otomasyon sistemlerine akla yatkın aksesuarlarla donatılmıştır. Yol odası yangın bapları camlı olabilir.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve maslahataretler kullanılır.

Inatçı takdirde çalışmalevini namına getirememekle müşterek yangına karşı savunmasız bir âlem oluşturur. Pekâlâ yangın kapısı seçerken nelere nazarıitibar edilmeli?;

İzinsiz levha, yangın kapısı yazı ve videoteyp v.b tasarrufı neticesinde yasal muamele uygulanacaktır. TEKNODEVA

Report this wiki page